2011. december 30., péntek

Emelkedj felül a kifogásokon, és válts életmódot ! MOST !


Felülemelkedni a kifogásokon ....


A legtöbb ember nekikezd az új dolognak, de később nem állnak ki az elhatározásuk mellett. Kevesen vannak olyanok közöttünk, akik hosszan , kitartóan járnak fitness terembe, vagy egyedül sikerre visznek egy komplett életmódreformot. Az emberi agy nagyon kreatívan tud különböző kifogásokat találni. Olyanokat is, amelyeket még a legjobb barátainknak sem súgunk meg. 

A következő lista a leggyakoribb kifogásokat tartalmazza. Nem azért gyűjtöttem össze ezeket, hogy válassz közülük magadnak mindig egy alkalomhoz illőt. Odaírtam az ellenérveket is a biztonság kedvéért. Kifogás : Túl korán kell felkelni reggel. 
Ellenérv: Mihez képest korán ? A madarak is korán ébrednek. Kelj fel hamarabb ! 

Kifogás: Épp most ettem.
Ellenérv : Akkor éppen itt az ideje, hogy lesétáld! Az ebéd utáni séta a legjobb, főleg családtaggal ! 

Kifogás ! Túl kövér vagyok . 
Ellenérv: Fogyni fogsz, ha mozogsz, és rövidesen teljesen kicserélnek - felszabadult leszel, imádsz ismét öltözni, jó lesz rád nézni - mert kicsattansz majd az egészségtől, az energiától, és régi önbizalmad is visszatér...

Kifogás : Szeretek üldögélni.
Ellenérv : Minél többet ülsz, annál többet szeretnél ülni. Gyerünk mozogni, az emberi testet nem arra tervezték hogy üljön. Már napi 3 óra ülés is egészségkárosító. Mindened berozsdásodik, ha nem mozgatod. Olyan leszel, mint az Óz a nagy varázslóba a bádogember - az olajozó csak a mozgásprogramod lehet - nincs más megoldás - se bogyó, se semmilyen csodaszer nem segít !

Kifogás . Túl fáradt vagyok.
Ellenérv : A mozgás energiát ad. Jobban érzed magad, ha végeztél, garantálom ! 


Kifogás: A futószalagtól megfájdul a térdem: 
Ellenérv : Nem futással, hanem gyaloglással érdemes kezdeni, és ha még mindig fáj, válts szobakerékpárra. 

Kifogás: Fájdalmat okoz a sétálás. 
Ellenérv : Fájdalmat okoz, ha megteszel 5 vagy 10 lépést? Tégy meg ma öt lépést, és majd holnap hatot, egy hét múlva meg tízet. Nem telik bele sok idő, egy kilométernél fogsz tartani. 
Vezesd edzésnaplóba, erre van egy nagyon jó internetes portál, én is ott vezetem az edzéseimet . 
www. onlinedzésnaplo.hu oldalon keresd, regisztrálj és segít neked nyomon követni mit is tettél magadért nap mint nap. 

Kifogás : Kijöttem a formámból. 
Ellenérv : Na és ? Minden nagy utazás az első lépéssel kezdődik. Nem te vagy az első, aki ezt megteszi, és senki nem fog rád ezért követ vetni. 

Kifogás : A férjem nem csatlakozik hozzám . 
Ellenérv: Hagyd otthon nyugodtan! Az ő tunyasága ne a Te egészséged rovására menjen. Pozitív példát mutatsz majd neki, mennyivel jobban érzed majd magad, és a végén meglehet, hogy csatlakozik hozzád. 

Kifogás : Félek elkezdeni, mert mindenem fáj, magas a vérnyomásom, túlsúlyom van. 
Ellenérv : Keress meg egy fitness terapeutát, vagy személyi edzőt, aki elindít a mozgás és életmódreformodban. Sok értelmetlen próbálkozástól kíméled meg magad, és pénztárca barát is, mert egy jó személyi edző  biztosan nem fog csodaszereket rád tukmálni, segít a megfelelő sportfelszerelés kiválasztásában, étkezési naplódat elemzi, és kontrollálja az otthonra kiszabott mozgásmennyiséget is. 

Tehát, felkészültél a mozgásra ?  

Holnap reggel indulás gyalogolni és most regisztrálj a portálra, amit ajánlottam. az majd megadja a kezdő löketet :-)) 

Kérdéseitekre szívesen válaszolok itt is, de az email címemen is. anna.szendrey@gmail.com

Nincsenek megjegyzések: