2012. április 29., vasárnap

Étkezési program a testsúlybeállításért, a jobb közérzetért !

Döntsd el, hogy diétától senyvedsz, vagy életmódváltással épülsz ! 

Nap mint nap találkozom azzal a kérdéssel, hogy mit egyek, mikor egyek, mennyit egyek, hogy egyek, mit edzek, mennyit -  és ebbe a médiából ömlő rengeteg reklám, táplálékkiegészítő, és éppen most felfedezett, "tudományosan is igazolt " új módszer, eszköz, gép sem segít, hanem egyre nagyobb zavart okoz a már görcsösen lefogyni akaró emberekben. 
NINCS CSODA DIÉTA, CSAK ÉLETMÓDVÁLTÁS VAN - aminek hatására a szervezeted kitisztul a rengeteg ipari szeméttől, fellélegzik, és ismét képes lesz a normális működésre. 

1.lépés 

Az étkezési szemét száműzése a konyhából és a kamrából - VISSZA ŐSEINK TÁPLÁLÉKAIHOZ ! 

Mit egyek és mit ne ?  Kicsit macerás lesz, amit kérek, de hidd el meg fogja érni. Nyisd ki a hűtődet és a kamrádat és szórj ki mindent a konyhaasztalra. 
Ülj le szépen, mert nem lesz rövid ez a program. Minden egyes dolgot , amit kitettél fogd meg, és keresd meg a cimkéjét. 
Egyszerű lesz a feladat - ne ijedj meg.
Ha a kezedbe fogott ételnek nevezett valami a cimkéjén E betűk tömkelegét, az ősi emberi étkezésben soha nem ismert adalékok, ízesítők, sűrítők tömegét találod - tedd félre . 
Fehér cukor, glükóz, fruktóz, szaharóz van benne ?  Tedd félre. 
Ipari szalonna - az tudod mi ? A nyesedék, az állati hulladék - Tedd félre 
Fehér liszt ? - Tedd félre 
Chipesek, cukorkák, rágcsálnivalók - Tedd félre 
Evett ilyet akár 100 évvel ezelőtt is az ember ? NEM ? - Akkor kuka 
Gyümölcslevek ? Frissen csavarjuk, turmixoljuk - nem iszunk ilyen cukrozott, alma sűritményből készült cucokkat - Tedd félre !   

Mi maradt ?  


Zöldségek, gyümölcsök, húsok - nem húskészítmények,  magok, némi gabona , házi tejből készült joghurt és készen is vagyunk. 


Gyümölcsök, zöldségek, magvak , húsok - nem húskészítmények, friss házitej - amiből maximum a joghurtot javasolnám és némi gabona - mint köles - hajdina, gyógyfüvek, zöld fűszer növények ezzel vége is a sornak ! Maradtak az állati zsírok ! - salátákhoz tökmag, oliva olaj, cukor helyett nyírfacukor illetve ha diétázol akkor kókuszzsír. ÉS ezek után gondolkozzunk el, hogy melyik étkezés is a drágább ?  


Maradtak ŐSEINK ételei : 


Tekints most az asztalra ?
MI maradt ?

 
Nincsenek megjegyzések: